Elevii Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana au marcat împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române


Intră acum și în grupul de

Elevii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana au desfășurat joi, 23 ianuarie 2020; activitatea cu titlul – “Mica Unire – moment de cotitură în istorie”, marcând împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, coordonatori fiind profesoara de istorie Ureche Casandra, prof. înv.primar Tomuț Cristina și Jucan Irina, profesoara de limba și literatura română, Crăciun Pîțu Cristina, și nu în ultimul rând, profesorii de istorie, director coordonator Robu Nicolae și director adjunct Ciotu Iulian.

Programul derulat sub semnul marii sărbători a cuprins prezentări ppt susținute de elevele  Boca Maria și  Pîțu Sofronica din clasa a X-a A, care au explicat elevilor prezenți succesiunea evenimentelor și importanța Unirii realizate sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, un montaj artistic presărat cu versuri și cântece de elevii claselor a IV-a B și a IV-a C, iar eleva Bucșa Paraschiva a recitat poezia “Imn” de George Coșbuc.  Sceneta Moș Ion Roată și Unirea pusă în scenă de elevii clasei a VII-a A, dar și cântecele interpretate de artistul liceului, elevul clasei a VIII-a D, Gheorghe Știrbu, au încheiat cu succes evenimentul.

Ampla activitate s-a desfășurat începând cu ora 12.00, în Căminul Cultural din Cajvana, în care zeci de elevi, însoțiți de cadre didactice, părinți, dar și conducerea liceului, au ocupat locurile din sală pentru a urmări programul.

În încheiere, doamna consilier educativ, prof. Tomuț Cristina, a invitat pe toți cei prezenți să se prindă în Hora Unirii, pentru că “nimic nu se poate realiza durabil și sănătos în absența unirii și a unității”.

Toate momentele prezentate ne-au ajutat să ne amintim de trecut şi să simţim că suntem în zi de sărbătoare a românilor.

Prof.înv.primar SESERMAN LIDIA LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare”, Cajvana


Intră acum și în grupul de