O plimbare cu mașina s-a terminat pentru un tânăr de 20 de ani cu un dosar penal. Acesta a fost prins băut, fără permis și cu mașina furată


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din localitatea Siminicea este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni rutiere.

Acesta a fost depistat în trafic joi seara. Inițial, echipajul de poliție a observat că tânărul circulă, pe DJ208B, pe raza loc. Siminicea, fără centura de siguranță.

Astfel, s-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei, la care conducătorul auto nu s-a conformat din prima, acesta oprind după circa 100 de metri.

Mai mult, în momentul în care polițiștii se apropiau de mașină, au observat cum tânărul care se afla la volanul autoturismului, s-a mutat pe locul din dreapta. Când a oprit, din partea dreaptă au coborât doi adolescenți, un băiat de 13 ani și o fată de 14 ani, pasageri ai autoturismului.

Tânărul șofer, precum s-a stabilit ulterior, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul este proprietatea surorii sale, acesta neavând cunoștință că vehiculul a fost luat de acesta.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de