Poliția Suceava: Cinci șoferi băuți au rămas fără permise în acest weekend, iar peste 40 au fost amendați


Intră acum și în grupul de

Sute de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest în acest weekend, în cadrul unei acțiuni organizate de Serviciul Rutier Suceava.

Mai exact, au fost testați 304 conducători auto, constatate trei infracțiuni la regimul circulației rutiere și aplicate 41 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.155 lei.

Prin urmare, polițiștii au reținut șase permise de conducere, dintre care cinci pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și retrase patru certificate de înmatriculare.

Printre șoferii care s-au ales cu dosare penale se numără și un bărbat de 46 de ani din comuna Vicovu de Jos. Mașina acestuia a fost oprită vineri noaptea, pe DN 2E. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Un alt caz asemănător a avut loc sâmbătă, str. Mănăstirea Humorului din Gura Humorului. Mașina unui localnic de 28 de ani a fost oprită pentru control, iar testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.


Intră acum și în grupul de