Acțiune a polițiștilor de identificare a șoferilor băuți pe străzile Sucevei. Cinci persoane au rămas fără permise


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de șoferi au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, iar cinci dintre ei au rămas fără permise în cadrul unei acțiuni executate de Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava în cooperare cu Serviciul Rutier Suceava.

Acțiunea a avut loc luni, 27 ianuarie, pe raza municipiului Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, au fost controlate 121 de autovehicule, iar 107 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest.

Astfel, polițiștii au constatat trei infracțiuni rutiere și au aplicat 13 amenzi în valoare de 6.860 lei.

Pe lângă asta, au fost reținute cinci permise de conducere, toate pentru alcool, și au mai fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Pe lângă șoferi băuți, a fost depistat și unul care s-a urcat la volan cu un permis de conducere fals. Bărbatul de 44 de ani, din comuna Preutești, a fost oprit în trafic pe B-dul Sofia Vicoveanca din Suceava. Acesta a prezentat pentru control un permis de conducere fals cu însemnele Republicii Lituania. 

Prin urmare, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „uz de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”.

Tot în cadrul acțiunii a fost depistat, pe str. 22 Decembrie, un botoșănean de 52 de ani care conducea băut. Testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezult de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, conducătorul auto a fost amendat cu 1.450 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.


Intră acum și în grupul de