Patru puncte de colectare pentru donarea de haine și încălțăminte în municipiul Suceava. Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță că îmbrăcămintea donată va fi preluată de o fundație care le va distribui oamenilor nevoiași


Intră acum și în grupul de

Sucevenii vor putea dona haine și încălțăminte oamenilor aflați în nevoie, acestea urmând să fie colectate în containere speciale ce vor fi amplasate în patru puncte ale municipiului, iar o fundație se va ocupa să fie sortate și dezinfectate pentru a putea fi transmite persoanelor nevoiașe.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că hainele și încălțămintea pe care sucevenii nu le mai poartă pot fi donate.

El a spus că în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Suceava se va vota Proiectul Social “Dăruiește Responsabil”, prin care sucevenii vor putea dona haine și încălțăminte oamenilor care au nevoie, prin containerele colectoare ce vor fi amplasate începând cu data de 3 februarie.

Vor fi instalate câte două containere la fiecare locație întrucât, unul va fi destinat adulților, iar celălalt copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-14 ani, urmând să fie amenajate puncte de colectare în Cartierul Burdujeni- zona Pieței Agroalimentare Burdujeni, în Cartierul Obcini- intersecția str. Stațiunii cu str. Slătioara, în Cartierul George Enescu- intersecția str. Zorilor cu b-dul Enescu și în zona centrală în zona Pieței Centrale Agroalimentare.

„Toate hainele vor fi preluate de către persoanele din cadrul Fundației “Ana” cu care Direcția de Asistență Socială a încheiat un parteneriat, acestea vor sorta/tria hainele, le vor spăla și dezinfecta -cu sprijinul unor firme specializate- apoi le vor distribui oamenilor nevoiași”, a menționat viceprimarul.

El a spus că sucevenii care doresc să facă donații și să ajute persoanele care au nevoie cu adevărat de îmbrăcăminte vor putea să folosească cu încredere noile containere ce vor fi amplasate în oraș.


Intră acum și în grupul de