Două persoane reținute, iar alte patru cercetate penal după ce au fost depistate de polițiști că vindeau țigări de contrabandă în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiști din cadrul SICE au acţionat pe raza municipiului Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută.

Potrivit IPJ Suceava, acțiunea a avut loc în data de 30 ianuarie. Astfel, au fost verificate șase societăți comerciale, constatate tot atâtea infracțiuni și aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 lei.

Imagine ilustrativă

De asemenea au fost confiscate bunuri constând în 46.520 țigarete în valoare de 30.238 lei și 20 sticle de băuturi alcoolice în valoare de 400 lei.

Țigările au confiscate după ce polițiștii au efectuat un control într-o piaţă agroalimentară din municipiul Suceava.

Urmare a acestor verificări, au desfășurat activități specifice care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a șase persoane, o femeie de 53 de ani din Bosanci şi un grup de cinci persoane cu vârsta cuprinsă între 42 şi 66 de ani, toate din municipiul Suceava, în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extracomunitară, sens în care au fost întocmite 6 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de  „contrabandă”.

Ulterior față de două persoane din cele descoperite în flagrant s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore fiind încarcerate în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de