IŞJ Suceava va elabora o culegere cu subiecte pentru titularizare


Intră acum și în grupul de

Până la începutul semestrului II din anul şcolar viitor, IŞJ Suceava va elabora o culegere cu tipuri de subiecte pentru examenul de titularizare, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache. „Ceea ce făcea Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare într-o lună şi jumătate comisia noastră de evaluare a făcut într-o zi şi jumătate. Iar dacă la nivel naţional se strecurau greşeli în enunţurile subiectelor, aici nu s-a înregistrat nici o greşeală”, a precizat Virginel Iordache, cu menţiunea că profesorii din comisie nu se cunoşteau între ei dinainte şi că au fost anunţaţi personal de către cei de la IŞJ să se prezinte pentru elaborarea subiectelor. Tot atunci le-a fost prezentată schema după care trebuiau să elaboreze subiectele.

Plata profesorilor a fost mai mult simbolică, de aceea, adjunctul Virginel Iordache a ţinut să menţioneze că aceştia vor avea prioritate la obţinerea salariilor şi gradaţiilor de merit. „Apreciem foarte mult efortul acestor profesori”, a spus Virginel Iordache. Precizăm că evaluatorii au primit 50 lei impozabil, iar supraveghetorii doar jumătatea acestei sume.

Adjunctul IŞJ Suceava a spus că în raportul pe care îl va trimite la Ministerul Educaţiei va propune achitarea unei taxe de examen. „Numărul celor care se vor înscrie va fi mai mic, dar şi plata cadrelor didactice implicate în examen va fi la justa valoare a muncii lor”, a subliniat Virginel Iordache.


Intră acum și în grupul de