Bilanțul de weekend al Poliției Suceava: 7 permise reținute și 123 de amenzi aplicate


Intră acum și în grupul de

În primul weekend din februarie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul acțiunii, au fost testați cu aparatul etilotest 414 conducători auto și constatate cinci infracțiuni la regimul rutier.

Potrivit IPJ Suceava, de asemenea au fost aplicate 123 sancțiuni contravenționale în valoare de 46.540 lei.

Pe lângă asta, polițiștii au reținut șapte permise de conducere, dintre care două pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și cinci alte cauze și au retras patru certificate de înmatriculare.

Cele două infracțiuni constatate privind conducerea în stare de ebrietate au avut loc în municipiile Suceava și Rădăuți.

Astfel, sâmbătă în jurul orei 01:50, mașina condusă de un sucevean de 45 de ani a fost oprită pe B-dul 1 Mai din localitate. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celălalt caz a avut duminică, în jurul orei 21:40. Un rădăuțean de 31 de ani a fost oprit în trafic în fața unui bar din localitate. În acest caz, rezultatul testării cu aparatul etilotest a arătat 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii șoferi sunt cercetați penal.


Intră acum și în grupul de