Două transporturi ilegale de lemn depistate în comuna Bilca. Șoferii au fost amendați, iar materialul lemnos confiscat


Intră acum și în grupul de

O patrulă de Poliţie Rurală Gălănești a identificat, la un interval scurt de timp, două transporturi ilegale de lemn.

Potrivit IPJ Suceava, ambele cazuri au fost descoperite în data de 4 februarie, pe DJ 178C din comuna Bilca.

Mai întâi, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitara condusă de un bărbat de 53 de ani din comuna Frătăuţii Noi care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,50 mc cherestea de esență rășinoase.

Astfel, șoferul a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 958 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Ulterior, aceiași patrulă a oprit pentru control o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 64 de ani din județul Botoșani, care de asemenea transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,96 mc cherestea de esență rășinoase.

Ca și în cazul precedent, șoferul a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 1.252 lei, a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de