Amenzi de 5000 lei pentru transporturi ilegale de material lemnos depistate în trafic în Mălini și Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 5 februarie polițiștii suceveni au mai descoperit două transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, în jurul orei 05:45 o autoutilitara cu semiremorcă condusă de un localnic de 48 de ani a fost oprită pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei. Conform avizelor de însoțire prezentate, bărbatul transporta cantitatea de 32,40 mc material lemnos.

Imagine ilustrativă

Însă controlul a arătat că pe lângă cantitatea oficială, șoferul mai avea în plus cantitatea de 8,52 mc lemn rotund de esență molid.

Societatea comercială emitentă a avizelor de însoţire a fost amendată 5.500 lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.997 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

În seara aceleiași zile, o altă autoutilitara a fost oprită pentru control pe raza comunei Mălini.

Șoferul acesteia, un localnic de 39 de ani, nu deținea documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.

Specialiștii silvici au inventariat lemnul, rezultând cantitatea de 3,20 metri steri lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000, iar materialul lemnos în valoare de 3.848 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


Intră acum și în grupul de