Acasă Social Amenzi de 5000 lei pentru transporturi ilegale de material lemnos depistate în...

Amenzi de 5000 lei pentru transporturi ilegale de material lemnos depistate în trafic în Mălini și Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 5 februarie polițiștii suceveni au mai descoperit două transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, în jurul orei 05:45 o autoutilitara cu semiremorcă condusă de un localnic de 48 de ani a fost oprită pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei. Conform avizelor de însoțire prezentate, bărbatul transporta cantitatea de 32,40 mc material lemnos.

Imagine ilustrativă


Însă controlul a arătat că pe lângă cantitatea oficială, șoferul mai avea în plus cantitatea de 8,52 mc lemn rotund de esență molid.

Societatea comercială emitentă a avizelor de însoţire a fost amendată 5.500 lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.997 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

În seara aceleiași zile, o altă autoutilitara a fost oprită pentru control pe raza comunei Mălini.

Șoferul acesteia, un localnic de 39 de ani, nu deținea documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.

Specialiștii silvici au inventariat lemnul, rezultând cantitatea de 3,20 metri steri lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000, iar materialul lemnos în valoare de 3.848 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version