Incendiu puternic la o gospodărie din comuna Mănăstirea Humorului. Pompierii au luptat cu focul aproximativ șase ore


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna suceveană Mănăstirea Humorului a fost puternic afectată de un incendiu izbucnit duminică, în jurul orei 15:00.

Potrivit Purtător de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, la sosirea pompierilor, flăcările se manifestau la acoperișul casei de locuit și la două anexe gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga proprietate și la gospodăria învecinată. Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de construcțiile majoritare din lemn și de dispunerea lor sub formă de corp comun.

Astfel, pentru a lichida incendiul au intervenit pompierii militari din cadrul subunităților Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Incendiul a fost lichidat complet la ora 21:00.

Până atunci, însă, au ars depozitul de furaje și acoperișul adăpostului de animale pe aproximativ 200 mp, un atelier și acoperișul casei de locuit pe aproximativ 300 mp, așa cum am amintit, toate clădirile corp comun, construite majoritar din lemn. Au mai ars circa 10 tone de furaje și s-au degradat plafonul și parterul locuinței, o magazie de cereale pe 50 mp, o moară de cereale, elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier, diferite unelte și alte bunuri din gospodărie.

Potrivit ISU, incendiul a izbucnit din adăpostul de animale, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul locuinței, o casă bătrânească din aceeași proprietate, alte anexe gospodărești, precum și gospodăria învecinată, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de