Doi șoferi băuți au fost prinși la volan în Suceava și Izvoarele Sucevei. Unul dintre ei a fost identificat datorită unei sesizări


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 11 februarie, polițiștii suceveni au prins doi șoferi care au condus fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, unul dintre acești șoferi a fost identificat datorită unei sesizări primite la ora 01:15, potrivit căreia un bărbat băut bine conduce un autoturism în parcarea unui centru comercial din municipiul Suceava.

Echipajul rutier deplasat la faţa locului a identificat autoturismul şi pe conducătorul auto, un bărbat de 30 de ani din comuna Vereşti.

Testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital unde, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluţionat procedural.

Un alt șofer băut a fost identificat pe DJ 176A, din comuna Izvoarele Sucevei. Autoturismul condus de un localnic de 29 de ani a fost oprit pentru control, iar testarea șoferului cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de