IŞJ va verifica modul de realizare a încadrărilor în fiecare şcoală din judeţ


Intră acum și în grupul de

O echipă a Compartimentului management a IŞJ împreună cu adjunctul Virginel Iordache se va deplasa în toate zonele judeţului pentru a vedea cum se realizează încadrările pe posturi. Virginel Iordache a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că deplasarea în şcoli se va realiza în perioada 17-21 august.

Mobilitatea personalului didactic se apropie de sfârşit, marţi, la Colegiul „A. I. Cuza” Suceava având loc etapa de suplinire pentru continuitate, după ce anterior s-a încheiat etapa detaşărilor la cerere, ce au avut ca autori titulari ce au susţinut examenul înainte de 2009, iar acum vor să se apropie de domiciliu.

Adjunctul IŞJ a reamintit din nou că fiecare candidat ce a beneficiat de o titularizare a semnat o declaraţie şi trebuie să se prezinte la postul respectiv, pe data de 1 septembrie, altfel pierde titularizarea.

În privinţa suplinirilor calificate, un număr de 320 de candidaţi au primit catedre, cei mai mulţi la educaţie fizică, discipline tehnice, învăţământ special iar cei mai puţini la istorie şi geografie. În perioada 29-31 iulie se vor reactualiza listele cu posturile rămase vacante după suplinirea pentru continuitate în învăţământ, acestea urmând a fi ocupate după 20 august.

„Se doreşte ca 5 septembrie să fie ultima zi când se mai fac retuşuri la încadrările pe posturi. Vrem ca posturile să fie ocupate de profesori calificaţi, iar încadrările să fie făcute transparent pentru a nu apărea discuţii după 15 septembrie”, a explicat Virginel Iordache, precizând că nu se mai acceptă posturi apărute în unele şcoli, scoase de directori.


Intră acum și în grupul de