Prejudiciu de 11.000 lei produs de un hoț de cablu din Șcheia. Acesta a fost reținut și este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

În noaptea de 12/13 februarie, în jurul orei 00.30, polițiștii din Siret, în timp ce patrulau străzile cartierului Pădureni din localitate, au prins în flagrant un hoț de cablu.

Mai întâi, polițiștii au observat că pe strada 9 Mai, pe partea dreaptă a drumului atârnă două cabluri care împiedică circulația autovehiculelor.

Cu această ocazie polițiștii au efectuat verificări în zonă și au observat la lumina farurilor, pe partea dreaptă a străzii 9 Mai, o persoană care a sărit șanțul înspre drum și care imediat ce a observat că mașina care a oprit era o autospecială de poliție, a sărit înapoi șanțul pe terenul din partea dreaptă a străzii.

S-a procedat la verificarea zonei respective și după un zid de beton din partea dreaptă a străzii polițiștii au observat o persoană întinsă pe burtă, care la vederea polițiștilor s-a ridicat și a fugit pe terenul din direcția opusă drumului. S-a procedat la somarea și urmărirea persoanei în cauză, iar după o urmărire pedestră de circa 150 metri s-a reușit prinderea și imobilizarea persoanei suspecte.

În continuare s-a efectuat controlul corporal al suspectului, ocazie cu care asupra sa a fost găsită cartea de identitate stabilind că este un bărbat de 38 ani, din comuna Șcheia.

La fața locului s-a constatat că a fost secționată și sustrasă o bucată de cablu de circa 135 de metri.

În urma extinderii cercetării la fața locului lângă o lizieră aflată la aproximativ 30 de metri de locul comiterii faptei au fost identificate mai multe bucăți de plastic de culoare neagră ce provin de la cablul de telecomunicații.

La fața locului a fost chemat și un reprezentant al firmei Telekom care a comunicat că valoarea prejudiciului cauzat se ridică la suma de cca 11000 RON .

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Siret, unde în funcție de probatoriul administrat și în urma consultării procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți se vor dispune măsuri procedurale ce vor fi raportate de urmare.

Cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.


Intră acum și în grupul de