Un șofer din Putna care transporta lemn din altă zonă forestieră decât cea înscrisă în avizul de însoțire a fost amendat, iar lemnul confiscat. Bărbatul a spus că a ajuns în zona respectivă doar pentru că a transportat o persoană


Intră acum și în grupul de

Un șofer de 26 de ani din Putna care transporta circa 15 mc de lemn rotund a fost sancționat cu 3000 de lei și masa lemnoasă a fost confiscată din cauză că a fost depistat în trafic în altă zonă decât cea din care avizul de însoțire.

Astfel, sâmbătă după amiaza, în timp ce executau serviciul de patrulare, polițiștii patrulei de siguranță publică din cadrul SPR 4 Gălănești au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe drumul comunal Gară de pe raza comunei Putna și transporta material lemnos, respectiv lemn rotund specia molid.

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că autoutilitara era condusă de un tânăr de 26 ani din Putna care a prezentat pentru materialul lemnos transportat un aviz de însoțire valabil, având ca punct de încărcare zona Putnișoara de pe raza Ocolului Silvic Putna, dintr-o partidă autorizată.

 Întrucât în momentul opririi, autoutilitara încărcată cu material lemnos se deplasa pe alt sector de drum, din altă zonă forestieră decât cea înscrisă ca punct de încărcare în avizul de însoțire prezentat, s-au efectuat verificări stabilindu-se faptul că transportul provenea din alt loc decât cel corespunzător provenienței legale.

Fiind chestionat cu privire la acest aspect, șoferul a explicat că a transportat o persoană în zona de unde se deplasa în momentul depistării, iar materialul lemnos provine din partida înscrisă în avizul de însoțire.

Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit că șoferul transporta cantitatea de 15.73 m.c. lemn rotund specia molid în valoare totală de 4.577,43 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna. 


Intră acum și în grupul de