Municipalitatea suceveană a reabilitat în întregime o clădire în care a amenajat și dotat noul adăpost pentru câinii fără stăpân. Lucian Harșovschi: Dacă vă doriți un animal de companie gata să vă ofere iubire necondiționată, vă încurajez să adoptați din adăpost, nu costă nimic, iar cățeii sunt vaccinaţi, microcipaţi şi cu carnet de sănătate


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană a preluat o clădire a ACET de pe strada Energeticianului pe care a reabilitat-o și a transformat-o în adăpost pentru câinii fără stăpân având toate dotările necesare, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a spus că până acum adăpostul de animale era într-o locație închiriată și că acum s-a reușit reabilitarea unei clădiri care să corespundă în totalitate necesităților unei astfel de activități.

Lucian Harșovschi a recunoscut că, din păcate, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți câini sunt abandonați pe străzile orașului.

Potrivit acestuia, în perioada cuprinsă între anii 2016-2019 s-au strâns de pe străzi și duși la adăpost un număr de 4.735 câini de pe străzile municipiului, iar de la începutul anului, în doar 45 de zile, s-au adunat deja 187 care au fost duși în noul adăpost, unde împreună cu asociația PRO ANIMALS TINA, se desfășoară în condiții optime și sigure activitățile ce țin de gestionarea lor.

Viceprimarul a arătat că după reabilitarea clădirii au fost amenajate două săli de operație, sală de consultații și tratament, biroul medicilor, sală de carantină, sală post operator, sală de așteptare pentru adopție, două grupuri sanitare și vestiarele.

Anul acesta este alocată în buget suma de 200.000 de lei pentru sterilizarea câinilor cu/și fără stăpân, a menționat viceprimarul.

„Dacă vă doriți un animal de companie gata să vă ofere iubire necondiționată, vă încurajez să adoptați din adăpost, nu costă nimic, iar cățeii sunt vaccinaţi, microcipaţi şi cu carnet de sănătate. A le arunca o bucată de pâine nu ne face iubitori de animale, dimpotrivă!”, a transmis viceprimarul Lucian Harșovschi.

Lucian Harșovschi a mai făcut un apel populației să informeze autoritățile locale când observă cazuri de abandon de câini, inclusiv cu numere de înmatriculare ale mașinilor.


Intră acum și în grupul de