Peste 50 de permise reținute și 575 de amenzi aplicate de polițiștii suceveni în weekend. Majoritatea sunt pentru nerespectarea regimului de viteză


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, weekendul trecut, acțiuni punctuale pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză.

Potrivit IPJ Suceava, viteza este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, cu această ocazie au fost aplicate 575 sancțiuni contravenționale în valoare de  253.028 lei, dintre care 368 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 207 pentru alte abateri rutiere.

Tot în cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 56 permise de conducere, dintre care 32 pentru viteză, 15 pentru depășiri neregulamentare și nouă alte cauze și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, fără permis a rămas un bărbat de 29 de ani, din județul Neamț, care a fost prins pe DN 2 rulând cu 118 km/h, aproape dublu față de limita legală.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsura complementară s-a dispus suspendarea permisului de conducere.


Intră acum și în grupul de