Peste 1.500 de elevi şi studenţi suceveni au primit ajutorul de 200 euro pentru a-şi cumpăra calculatoare


Intră acum și în grupul de

Un număr de 1.775 de elevi şi studenţi suceveni au primit ajutorul de 200 euro pentru achiziţionarea unui calculator. Cu toate că iniţial, la sfârşitul lunii iunie, se anunţa că programul privind acordarea unui ajutor de 200 euro pentru elevii şi studenţii cu situaţie materială precară se suspendă, Ministerul Educaţiei a spus că reia programul şi acordă banii respectivi elevilor şi studenţilor a căror declaraţie de venit s-a constatat, în urma verificărilor, că este corectă.

Mai trebuie precizat că, pentru cei care au declarat venit zero, autorităţile locale urmează să cerceteze dosarele întrucât şi cele mai sărace familii beneficiază de ajutor social şi de alocaţii.

Acordarea ajutorului financiar de 200 euro pentru achiziţionarea unui computer personal trebuia să fie realizată în luna mai, însă a fost amânată aproximativ două luni, pentru a se realiza acele anchete sociale.

La nivelul judeţului Suceava, din totalul de 3.294 de cereri înregistrate în programul „bani pentru calculator”, doar 1.775 de elevi şi studenţi suceveni au primit ajutorul de 200 euro pentru achiziţionarea acestuia, judeţul situându-se pe locul trei la nivel naţional, după judeţul Iaşi cu 3.191 de cereri aprobate şi judeţul Dolj cu 1.818 cereri aprobate.

Anul trecut, la nivelul judeţului, s-au înregistrat 41.41 cereri, din care au fost aprobate 2.840, Suceava ocupând locul II pe ţară ca număr de beneficiari.
Cele mai multe cereri din judeţ pentru programul Euro 200 au fost de la elevii din comuna Preuteşti, respectiv 112. Apoi, alte 101 de cereri au fost din comuna Vadu Moldovei, 77 din Coricăieşti, şi câte 75 din Liteni şi Moldoviţa. Totodată, din oraşul Vicovu de Sus s-au înscris în program 71 de elevi.

La nivel naţional au fost depuse 44.613 cereri, din care doar 24.658 au fost aprobate.


Intră acum și în grupul de