Accident de muncă la Câmpulung Moldovenesc: Un muncitor a căzut de la 2,5 m în timp ce zugrăvea Muzeul Arta Lemnului. Bărbatul a ajuns la spital cu fractură la picior


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 52 de ani, din Suceava, a suferit o fractură după ce a căzut de la 2,5 metri în timp ce-și executa atribuțiile de serviciu.

Accidentul de muncă a avut loc miercuri, la Câmpulung Moldovenesc. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că bărbatul, angajat în calitate de zidar al unei firme de construcții din Suceava, activa la Muzeul Arta Lemnului din mun. Câmpulung Moldovenesc.

Mai exact, acesta efectua lucrări de montare a asterealei la acoperișul clădirii muzeului. În aceste împrejurări, bărbatul a păşit pe vechiul planşeu al clădirii, deşi avea o cale special amenajată de deplasare, planşeu care, din cauza vechimii, a cedat sub greutatea corpului, două scânduri desprinzându-se din cuie, iar suceveanul a căzut în picioare de la o înălţime de circa 2,5 metri. La momentul contactului cu podeaua, piciorul stâng al bărbatului a căzut pe o cărămidă, fracturându-se.

Acesta a fost transportată la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc – Secţia CPU, unde în urma investigaţiilor medicale, a fost stabilit diagnosticul de „fractură calcaneu picior stâng, policontuzionat”, fiind transferat la Spitalul Județean Suceava pentru investigaţii medicale amănunțite.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracțiunile de: „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de