Arest și dosar penal pentru un tânăr din Zvoriștea care a tâlhărit un consătean întors recent de la muncă în străinătate


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani din comuna Zvoriștea are probleme cu legea după ce a tâlhărit un consătean de 30 de ani, sustrăgând 600 de lei.

Fapta a avut loc în noaptea de 19 spre 20 februarie. Bărbatul de 30 de ani a povestit că s-a întors recent din Marea Britanie, unde a muncit, iar în cursul zilei de 19 februarie a mers la un bar din localitate unde s-a întâlnit cu mai mulți prieteni și au consumat băuturi alcoolice.

În același local se afla și tânărul de 19 ani. În timpul petrecut la bar, bărbatul a făcut cinste cu băuturi alcoolice prietenilor săi și persoanelor care se aflau în local, printre acestea fiind și tânărul de 19 ani. Totodată, bărbatul de 30 de ani a relatat verbal faptul că a jucat și la jocuri de noroc.      

Înainte de închiderea barului, cu aproximativ 20 minute, în incintă au mai rămas gestionarul, bărbatul de 30 de ani, tânărul și fratele lui.

Ulterior, bărbatul a plecat spre casă, mergând pe DN 29A, apoipe o alee întunecată, aflată într-o zonă unde nu sunt locuințe și nu este supravegheată video.

În moment acela, bărbatul a fost ajuns din spate de tânărul de 19 ani, care l-a împins în șanțul situat pe marginea aleii. Bărbatul a căzut la pământ, moment în care tânărul i-a scos portmoneul, a sustras suma de cca. 600 lei, după care a fugit.

Astfel, tânărul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, acesta recunoscând comiterea faptei. Totodată, banii sustrași au fost întorși proprietarului.

Totodată, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă  Judecătoria Suceava cu propunere de luare unei măsuri privative de libertate. Acesta a fost introdus în CRAP al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de