Sindicaliştii suceveni vor admitere organizată de licee şi bacalaureat cu mai mult de 3 probe


Intră acum și în grupul de

Sindicaliştii din învăţământul sucevean consideră că soluţiile propuse de ministrul Ecaterina Andronescu pentru admiterea la liceu şi bacalaureat nu sunt cele mai eficiente în contextul actual. În opinia acestora, admiterea organizată de licee este o soluţie mai bună decât repartizarea computerizată, iar în privinţa bacalaureatului, aceştia cred că reducerea acestui examen la trei probe îl face irelevant pentru admiterea la facultate, motiv pentru care universităţile vor trebui să organizeze separat examen.

Reprezentanţii IŞJ Suceava spun că, în judeţul nostru există suficienţi profesori care au exerciţiul proiectării subiectelor de examen, întrucât în ultimii ani au fost cooptaţi în comisiile naţionale.

Cu privire la evaluare, mulţi dintre profesorii suceveni sunt de părere că examenele trebuie să aparţină în primul rând liceelor unde se înscriu candidaţii pentru admitere, dar şi de unde pleacă. „În condiţiile în care membrii comisiei de evaluare sau o parte din aceştia sunt din acea şcoală, responsabilitatea corectitudinii evaluării şi ierarhizării elevilor le revine lor”, spun profesorii suceveni.

La nivel naţional reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai sindicatelor discută despre noua lege a învăţământului. Cele două părţi s-au întâlnit zilele trecute şi au anunţat că au căzut de acord în privinţa necesităţii elaborării unui Cod unic al Educaţiei, acesta urmând să fie, practic, esenţa a tot ceea ce se regăseşte util în propunerile pentru viitorul învăţământului românesc.

„În final, va putea rezulta nu pachetul Miclea, nu pachetul Adomniţei, nu pachetul Andronescu, ci va putea rezulta un Cod al educaţiei româneşti, care să fie în concordanţă cu interesele acestui sistem”, spun sindicaliştii.


Intră acum și în grupul de