Mai mulți șoferi băuți au fost prinși, duminică, pe șoselele județului Suceava. Majoritatea dintre ei nu au nici permise, iar unii au și comis accidente rutiere


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 23 februarie, cel puțin cinci șoferi au fost prinși la volan în stare de ebrietate. Unii dintre ei nu avea nici permis, iar unii au comis și accidente rutier.

Mai exact, în jurul orei 19.30, în timp ce conducea autoturismul pe DC 43 din oraşul Cajvana, pe fondul neadaptării vitezei pe un sector de drum în curbă, un localnic de 22 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț de pe marginea drumului.

Tânărul a fost rănit ușor și transportat la spital. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Un alt caz a avut loc în jurul orei 01:45, pe DJ 208 din comuna Preutești. Astfel, polițiștii au a observat un autovehicul care avea un mers sinuos, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, însă, după aproximativ 500 de metri, vehiculul s-a răsturnat în afara părții carosabile, fără să rezulte victime. 

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 31 de ani din municipiul Fălticeni. Acesta nu are permis, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a arătat 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Aproximativ la aceiași oră, pe strada Dornelor din Vatra Dornei, a fost oprit autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din comuna Dorna Candrenilor.

Bărbatul avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat și este cercetat penal.

Tot la Vatra Dornei, dar ceva mai devreme, a fost oprit pentru control, pe strada 22 Decembrie din localitate, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.

Nici acesta nu are permis, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „ conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”,  bărbatul de 32 de ani fiind reţinut de polițiști pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Într-un final, un alt șofer băut a fost prins pe DJ 209D din comuna Dărmănești. O patrulă a poliției într-un șanț de pe marginea drumului se află un autoturism al cărui conducător auto încerca să scoată vehiculul.

Cu ocazia audierilor, conducătorul auto, un bărbat de 46 de ani din comuna Zvoriștea a declarat polițiștilor faptul că, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă spre domiciliu său, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanț.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de