Un bărbat din Comănești a găsit un pistol vechi zidit într-o șură din gospodăria sa


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani, din comuna suceveană Comănești, a găsit o armă în timp ce făcea reparație la o anexă din curtea imobilului în care locuiește.

Evenimentul a avut loc luni seara, iar după ce a făcut descoperirea, bărbatul a apelat Poliția.

Imagine ilustrativă

În urma primelor verificări s-a stabilit că bărbatul locuiește în imobilul respectiv de aproximativ opt ani.

În ziua menționată, în timp ce efectua lucrări de construcție la o anexă situată în curtea imobilului a găsit un pistol ce se afla într-un toc de piele și două încărcătoare fără muniție. Arma se afla deasupra tocului ușii care face acces în anexă (șură), în perete și a descoperită în momentul în care bărbatul a distrus zidăria. Pistolul se află într-o stare avansată de degradare, fiind afectat în totalitate de rugină.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul SAESP – IPJ Suceava ocazie cu care a fost  identificat un pistol ruginit cu mâner de culoare neagră, fără serie sau număr și două încărcătoare fără elemente de muniție. Cu ocazia audierii, Calciu Florin a declarat faptul că deține proprietatea din anul 2012, când a primit-o moștenire de la mama sa și nu cunoaște proveniența armei, aceasta fiind zidită în peretele anexei până la demolare.

Arma identificată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”.


Intră acum și în grupul de