Percheziții la Suceava, București și alte 15 județe într-un dosar privind evaziune fiscală. Firma vizată nu ar fi înregistrat în evidența contabilă aproape 11 milioane lei


Intră acum și în grupul de

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează 28 percheziții, pe raza județului Suceava, a municipiului București și a altor 15 județe, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2013-2016, societatea comercială vizată nu ar fi înregistrat în evidența contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat.

Sursa mai arată că reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

Astfel, descinderile au loc în județul Olt, dar și în Suceava, Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Covasna, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Neamț, Satu Mare, Teleorman și Timiș.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt  pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale.

Acțiunea este sprijinită de Direcției de Investigare a Criminalității Economice – IGPR, de polițiștilor de investigare a criminalității economice din țară și de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.


Intră acum și în grupul de