Peste 22 mc de material lemnos confiscat în județul Suceava. Într-o singură zi au fost depistate patru transporturi ilegale


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 25 februarie, polițiștii suceveni au depistat patru transporturi ilegale de material lemnos, în valoare totală de 5.304 lei.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, primul transport a fost deconspirat în jurul orei 11:30, pe DN 2E din comuna Vicovu de Jos.

O patrulă a oprit pentru control două autoutilitare care transportau material lemnos, una condusă de un bărbat de 48 de ani și cealaltă de o femeie de 23 de ani, ambii din comuna Sucevița.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos în baza aceloraşi avize de însoţire prezentate de conducătorii auto, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 3,20 mc lemn de foc din specia fag, iar femeia transporta ilegal cantitatea de 3 mc lemn de foc din specia fag.

Cei doi au fost amendați, iar materialul lemnos în valoare de 1.047 lei a fost confiscat.

Peste aproximativ o oră, o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 28 de ani din oraşul Vicovu de Sus, a fost oprită pentru control pe DN 2H din comuna Putna.

Bărbatul nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, respectiv 1,2 mc lemn de foc din specia fag.

Acesta, de asemenea, a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 203 lei a fost confiscat.

La scurt timp, pe DN 17A din comuna Sucevița, a fost oprită autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos.

Acesta nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, respectiv 5 mc lemn de foc din specia fag.

Bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 539 lei a fost confiscat.

Seara, în jurul orei 20:10, pe DN 17 din Frasin a fost oprită autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Moara, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat neconcordanțe cu privire la datele menționate în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și materialul lemnos existent în mijlocul de transport, respectiv specificațiile și cantitatea.

Astfel, specialiștii silvici, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea totală de 56,73 mc material lemnos, cu 10,22 mc mai mult decât cea înscrisă în documente.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale emitente a avizelor de însoţire cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 3.515 lei a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de