Căldura a favorizat creşterea numărului de accidente vasculare cerebrale în rândul pensionarilor


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile a crescut numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 60 – 70 ani care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu probleme de sănătate, după ce s-au expus un timp mai îndelungat la soare.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale judeţene, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, a precizat că luni şi marţi s-au înregistrat câte zece vârstnici cu afecţiuni neurologice cauzate de căldură, iar jumătate dintre aceştia au reprezentat cazuri grave ce au presupus internare.

„Sunt pacienţi cu accidente vasculare cerebrale ischemice sau hemoragice, cu sindroame vertiginoase. Din discuţiile cu ei ori cu aparţinătorii a reieşit că bolnavii în cauză au stat mai mult în soare”, a spus Tiberius Brădăţan.

Şi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, Daniel Martiniuc, a declarat că numărul solicitărilor a crescut din cauza accidentelor cerebrale. „Căldura, dar şi variaţiile bruşte de temperatură dau peste cap sănătatea oamenilor”, a spus acesta.


Intră acum și în grupul de