Județul Suceava rămâne pe primul loc în țară în privința îmbolnăvirilor de rujeolă. În perioada 24-28 februarie 2020 au fost raportate alte 29 de cazuri


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 24-28 februarie 2020 au fost raportate încă 59 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 7 judeţe, Suceava menţinându-se pe primul loc în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată precizează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 29 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 11 în judeţul Neamţ, 8 în judeţul Sălaj,  7 în judeţul Caraş- Severin, 2 în judeţul Timiş şi câte un caz în judeţele  Ilfov şi  Satu Mare.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada  17-21  februarie 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 21 de cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de