Ample acțiuni de control la localurile și agenții economici din Suceava și Rădăuți: Au fost aplicate amenzi de peste 80.000 lei, iar o persoană a fost reținută


Intră acum și în grupul de

Două acțiuni de control au avut loc weekendul trecut în municipiul Suceava și Rădăuți, soldate cu zeci de amenzi aplicate și o persoană reținută.

Potrivit IPJ Suceava, controalele efectuate în municipiul reședință de județ au avut loc în noaptea de 29.02./01.03.2020.

Astfel, Poliția municipiului Suceava și forțe ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava au verificat 39 obiective (baruri, restaurante, săli de jocuri, etc.). Cu această ocazie au fost legitimate 564 persoane și controlate 271 autovehicule.

Tot în cadrul acțiunii polițiștii au testat cu aparatul etilotest 111 conducători auto și au aplicat 137 sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.955 lei. De asemenea au fost reținute în vederea suspendării șapte permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.    

Pe lângă asta, un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore. Mai exact, arestul a avut loc în urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate în cauza din 07.02.2020, privind tâlhăria calificată comisă asupra unei localnice de 51 de ani, angajată a unui magazin din Cartierul Burdujeni din Suceava. Un bărbat necunoscut i-a sustras din sertar suma de 700 lei.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava au reușit identificarea autorului faptei ca fiind un tânăr de 21 de ani, din municipiul Suceava. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea din Rădăuți a avut loc în cursul zilei de duminică. Polițiștii au fost susținuți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Aceștia au controlat 26 de agenți economici din localitate, au verificat 157 de autoturisme și au legitimat 183 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost constatate patru infracțiuni economice, toate „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” și au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.630 lei.

Totodată au fost retrase două certificate de înmatriculare pentru lipsă I.T.P. și polița R.C.A. expirată și a fost ridicat 1 set de plăcuțe de înmatriculare. De asemenea polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 2.000 lei.


Intră acum și în grupul de