Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au obținut locul I la Olimpiada Națională Corală

Corul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a obținut locul I la Olimpiada Națională Corală, desfășurată la Casa de Cultură a Studenților – Auditorium „Joseph Schmitd” din Suceava.  Elevii ștefaniști s-au remarcat prin prestația avută obținând punctajul cel mai mare la secțiunea „Coruri de la licee/colegii – altele decât cele de artă”.

Aprofundarea competențelor de interpretare artistică în domeniul muzical a fost realizată de profesorul Emil Forfotă. În cadrul acestei competiții elevii militari au avut de pregătit câte două lucrări corale din repertoriul românesc și universal. Abilitățile vocale și comunicarea în echipă i-au condus pe adolescenții militari spre calificarea la etapa zonală a olimpiadei.

Foto: Laurențiu Sbiera

Stimularea performanțelor elevilor militari în domeniul artistic reprezintă o componentă importantă în actul instructiv-educativ desfășurat în Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”. Ștefaniștii au posibilitatea să își valorifice talentele în cadrul spectacolelor organizate cu diverse ocazii sau cu prilejul proiectelor cultural-artistice derulate la nivelul colegiilor militare din țară.

Foto: Laurențiu Sbiera

Georgiana Lupu