Incendiu la o gospodărie din Falcău provocat de o mașină de spălat lăsată sub tensiune


Intră acum și în grupul de

O magazie din lemn dintr-o gospodărie din satul sucevean Falcău a fost cuprinsă, miercuri, de flăcări din cauza unei mașini de spălat.

Pentru a lichida incendiul au intervenit, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brodina.

Imagine ilustrativă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea o magazie din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul construcțiilor gospodărești.

Incendiul a fost lichidat în decurs de aproximativ o oră, dar până atunci au ars anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 16 mp, aparate electrocasnice, materiale textile și altele. S-au degradat două geamuri termopan și un perete din lemn, de la o anexă învecinată, pe o suprafață de aproximativ 3 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de o mașină de spălat lăsată sub tensiune.

Cu toate acestea, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și restul anexelor gospodărești, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de