FOTO VIDEO // Peste 6.000 pachete cu țigări de contrabandă au fost depistate în Vama Siret și la „frontiera verde” cu Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat în P.T.F. Siret și la „frontiera verde” 6.224 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de aproximativ 69.000 lei. În urma acţiunii, doi cetăţeni ucraineni implicaţi în activitatea de contrabandă au fost reţinuţi de către autorităţile de frontieră din ţara vecină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, primul caz a fost depistat în data de 5 martie, după ce în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz  marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

În urma controlului, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în  plafonul microbuzului, cantitatea de 378 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare totală de 567 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Sursa citată arată în seara aceleiași zile, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, care ne-au informat ulterior că au reţinut pe direcţia respectivă în apropierea frontierei, două persoane de cetăţenie ucraineană.      

În zona respectivă, au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.846 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 68.398 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în urma întrevederii cu autorităţile ucrainene, poliţiştii de frontieră fac cercetări faţă de cei doi cetăţeni ucraineni sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Intră acum și în grupul de