Șase focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reținerea unor contrabandiști. Suspecții au fugit în Ucraina și au abandonat țigări în valoare de peste 80.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră ai Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat, vineri,  o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, iar în jurul orei 14.40, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localității Straja, mai multe persoane care transportau  colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

 La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.050 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 82.485 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări atât pentru contrabandă cât și pentru trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De menționat este că și sâmbătă a fost semnalat un caz de contrabandă.

Astfel, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetățean român, în vârstă de 39 de ani, într-un microbuz  marca Volkswagen, înmatriculat în România iar echipa de control, formată din  poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

În urma verificărilor a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portiera dreapta a microbuzului și în roata de rezervă, cantitatea de 300 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare totală de 450 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de