Locuințe afectate de incendii în noaptea de sâmbătă spre duminică la Fundu Moldovei și Bădeuți


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru lichidarea unor incendii care au afectat locuințe în Fundu Moldovei și Bădeuți.

Astfel, potrivit ISU Suceava, duminică dimineața la ora 02:14, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fundu Moldovei, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Fundu Moldovei.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga clădire și la anexele gospodărești.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa două ore și jumătate.

În incendiu  a ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 50 mp, s-au degradat pereții pe o suprafață de 20 mp, elemente de tâmplărie din PVC, pardoseli, tencuieli și zugrăveli interioare, obiecte de mobilier și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost depozitarea cenușei și jarului în apropierea materialelor combustibile.

Sursa citată arată că, din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele gospodărești, cu bunurile aferente.

Tot duminică dimineața, la ora  06:03, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Milișăuți, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Bădeuți, orașul Milișăuți.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga clădire, la anexele gospodărești și la o casă învecinată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de peste două ore.

În flăcări au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 140 mp și planșeul din lemn, pe aceeași suprafață și s-au degradat pereții locuinței, precum și camera centralei termice, cu bunurile din interior.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, anexele gospodărești și locuința învecinată, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de