Tragedie la Spitalul municipal Rădăuți. O infirmieră a murit după ce a căzut pe o suprafață de beton de la aproximativ doi metri


Intră acum și în grupul de

O femeie de 58 de ani, angajată în calitate de infirmieră la Spitalul din Rădăuți, a murit în urma unui accident de muncă, care a avut loc luni seara.

Primele cercetări au stabilit că în jurul orelor 20.20, femeia s-a deplasat în curtea din spatele spitalului, spre spațiul amenajat special pentru depozitarea deșeurilor periculoase, iar în momentul în care a ajuns în dreptul căii de acces către subsolul spitalului, a căzut de la o diferență de nivel de 2,20 metri, pe o suprafață plană, din beton.

Momentul a fost observat de către personalul de pază, care a alertat cadrele medicale aflate în serviciu, femeia fiind transportată imediat în camera de primiri urgențe, cu diagnosticul „TCC deschis cu pierdere de substanță, contuzie cerebrală, dilacerare cerebrală, stop cardiorespirator”.

Cu toate acestea, medicii n-au reușit să salveze femeia, care a murit la scurt timp.

În cauză, au fost anunțați despre eveniment și reprezentanții ITM Suceava. De asemenea, evenimentul a fost raportat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Pe lângă asta, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de