Măsuri stricte luate de DGASPC Suceava din cauza coronavirusului: Au fost suspendate activitățile centrelor de zi și de recuperare copii și adulți cu dizabilități până pe 22 martie

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava anunță măsurile adiționale luate în contextul epidemiologic actual.

Potrivit unui comunicat al instituției, încă din 26.02.2020, aceasta a dispus luarea tuturor măsurilor de igienă strictă, limitare a vizitelor în cadrul centrelor dar și evitare a deplasărilor, participărilor la evenimente, excursii etc, în vederea protejării beneficiarilor din centrele de copii și de adulți dar și din rețeaua de asistenți maternali precum și în cadrul familiilor de plasament.

Ulterior, în data de 27 februarie, prin intermediul Consiliului Județean Suceava, DGASPC a transmis tuturor centrelor și serviciilor din structura DGASPC Suceava, Afișul cu măsurile de prevenire a infectării cu Coronavirus, pus la dispoziție de către DSP Suceava.

Începând de ieri, 9 martie, s-a dispus interzicerea strictă a următoarelor acțiuni:

1. În cadrul centrelor pentru  adulți și a celor pentru copii (centre, case de tip familial, apartamente):

 – accesul în centre a oricărei persoane străine, cu excepția salariaților, în condițiile în care aceștia nu au fost plecați în străinătate și nu au intrat în contact cu persoane care s-au întors din zonele cu risc de infectare sau aflate în carantină.

– participarea la spectacole, evenimente, întâlniri, organizarea de excursii precum și învoirile din centru ale beneficiarilor, cu excepția deplasărilor la medic.

2. Pentru asistenți maternali și familii de plasament este strict interzis:

– deplasarea în străinătate a oricărui membru al familiei și nici împreună cu copilul aflat în plasament,

– vizita  la domiciliu sau intrarea  în contact cu persoane care s-au întors din zonele cu risc de infectare sau aflate în carantină.

– participarea la spectacole, evenimente, întâlniri, excursiile precum și învoirile în familia naturala  a  beneficiarilor, cu excepția deplasărilor la școală sau la medic.

Sursa precizează că managerii de caz din cadrul DGASPC Suceava vor informa fiecare familie care are în plasament special unul sau mai mulți copii, cu privire la măsurile impuse ca fiind obligatorii.

Pentru angajații serviciilor din cadrul DGASPC Suceava care intră în contact cu publicul, se solicită evitarea  contactului direct cu beneficiarii serviciilor, dar și  luarea măsurilor stricte de igienă care se impun.

Comunicatul mai arată că astăzi, 10 martie, s-a procedat la suspendarea activității centrelor de zi și de recuperare copii și adulți cu dizabilități din structura DGASPC Suceava, în perioada 11.03-22.03.2020.

Recomandări către populație:

  • rugăm aparținătorii beneficiarilor din sistemul de protecție să nu viziteze în această perioadă centrele sau familiile care au în grijă copii cu măsură de protecție, putând ține legătura  cu aceștia prin telefon.
  • pentru persoanele cu dizabilități recomandăm evitarea deplasărilor la sediul DGASPC Suceava, pe cât posibil și transmiterea documentelor în format electronic, așa cum am specificat și în anunțul postat încă din luna februarie pe site-ul Direcției: http://dgaspcsv.ro/wp-content/uploads/2020/01/Anunt-transmitere-documente-persoane-cu-dizabilitati.pdf,
  • pentru orice informație de care aveți nevoie sau sesizare pe care doriți să o faceți, evitați deplasările inutile și țineți legătura cu serviciile noastre prin intermediul adresei de email: office@dpcsv.ro sau pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/ProtectiaCopiluluiSuceava/