Amenzi pentru infracțiuni silvice în județul Suceava, în urma unui control în trafic și la o firmă din localitatea Crucea

În cursul zilei de marți, 10 martie, polițiștii suceveni au depistat două infracțiuni silvice.

În primul rând, este vorba despre un control efectuat la o societate comercială din Crucea, cu punctul de lucru în satul Cojoci. Firma are obiect de activitate debitarea și prelucrarea materialului lemnos.

S-a procedat la inventarierea stocului faptic de material lemnos existent în depozit, atât buștean cât și cherestea, nu au fost constatate diferențe, au fost efectuate verificări în aplicație unde s-au constatat două situații de operare eronată a datelor.

Astfel, față de administratorul societății a fost amendat cu 3.000 de lei.

Al doilea caz a fost depistat în trafic, pe raza comunei Cornu Luncii. Polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 34 ani, din com. Bunești.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că bărbatyl nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, ocazie cu care a fost condus la sediul ocolului Silvic Mălini, unde, organele de poliție împreună cu lucrători din cadrul O.S. Mălini au inventariat întreaga cantitate, reieșind faptul că acesta a transportat cantitatea de 3,55 mc cherestea de diferite dimensiuni, fără a deţine documente legale de provenienţă, în valoare de 1.597,5 lei.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat.