Amenzi pentru infracțiuni silvice în județul Suceava, în urma unui control în trafic și la o firmă din localitatea Crucea


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 10 martie, polițiștii suceveni au depistat două infracțiuni silvice.

În primul rând, este vorba despre un control efectuat la o societate comercială din Crucea, cu punctul de lucru în satul Cojoci. Firma are obiect de activitate debitarea și prelucrarea materialului lemnos.

S-a procedat la inventarierea stocului faptic de material lemnos existent în depozit, atât buștean cât și cherestea, nu au fost constatate diferențe, au fost efectuate verificări în aplicație unde s-au constatat două situații de operare eronată a datelor.

Astfel, față de administratorul societății a fost amendat cu 3.000 de lei.

Al doilea caz a fost depistat în trafic, pe raza comunei Cornu Luncii. Polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 34 ani, din com. Bunești.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că bărbatyl nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, ocazie cu care a fost condus la sediul ocolului Silvic Mălini, unde, organele de poliție împreună cu lucrători din cadrul O.S. Mălini au inventariat întreaga cantitate, reieșind faptul că acesta a transportat cantitatea de 3,55 mc cherestea de diferite dimensiuni, fără a deţine documente legale de provenienţă, în valoare de 1.597,5 lei.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat.


Intră acum și în grupul de