Două transporturi ilegale de lemn au fost depistate în trafic la Vicovu de Sus și Horodnic de Sus. Polițiștii au confiscat aproape 17 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 11 martie, polițiștii suceveni au depistat două transporturi ilegale de material lemnos.

Prim caz a fost descoperit pe DN 2H din oraşul Vicovu de Sus. Polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un localnic de 27 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,87 mc lemn de foc din special fag.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 485 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Cel de al doilea caz a fost depistat DC neclasificat „Tecioara” din comuna Horodnic de Sus. Ca și în primul caz, a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos.

Acesta a prezentat spre verificare un aviz de însoţire în care era menţionat alt punct de descărcare decât cel din aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

Astfel, întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 14,10 mc lemn de foc de esență foioase.

Șoferul a fost amendat cu 5.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.383 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de