Disponibilizările din şcoli, pasate pe umerii managerilor


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul acestei săptămâni, directorii de şcoli din judeţul Suceava trebuie să realizeze situaţia din unitatea pe care o conduc, cu privire la personalul ce poate fi disponibilizat. Potrivit Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, începând de miercuri, directorii trebuie să analizeze situaţia din şcoli şi, respectând anumite reguli impuse de IŞJ şi sindicate, să prezinte rezultatele în Consiliul de Administraţie, de lunea viitoare.

Regulile impuse vizează în primul rând titularii, care nu trebuie să fie afectaţi de reducerea posturilor, apoi fiecare director trebuie să analizeze unde se poate face reducerea, în condiţiile în care s-a stabilit că trebuie să existe o proporţionalitate între cele trei categorii – personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. De asemenea, se va verifica dacă s-a respectat normarea în ceea ce priveşte nedidacticul, în ideea că sunt şcoli care au personal nedidactic mai numeros decât alte unităţi.

Nu în ultimul rând, analiza ce urmează a fi efectuată în această săptămână trebuie să releve care licee nu şi-au realizat planul de şcolarizare.

La sfârşitul lunii iulie, IŞJ Suceava a primit o adresă de la Ministerul Educaţiei prin care se preciza că pentru anul şcolar 2009-2010 sunt aprobate doar 11.155 posturi din cele 11.868 existente şi că rămâne la decizia inspectoratului cum vor proceda în privinţa celor 713 posturi pentru care ministerul nu va mai aloca bani.


Intră acum și în grupul de