Controale în miez de noapte la centrele de plasament din judeţ

Directorul adjunct al DGASPDC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a anunţat, miercuri, că în cursul săptămânii trecute au fost efectuate mai multe controale inopinate la centrele de plasament din judeţul Suceava. Aceasta a spus că aceste controale s-au efectuat, cu preponderenţă, în timpul serii verificându-se, în special, prezenţa copiilor în centre.

Nicoleta Daneliuc a mai spus că în timpul acestor controale nu au fost constatate absenţe ale copiilor în centre după ora 22:00, iar cei care aveau învoire să iasă din centru s-au întors până la ora stabilită. Directorul adjunct al DGASPDC Suceava a precizat că astfel de controale vor continua în centrele de plasament din judeţ.

Se pare că acţiunea are la bază cazul centrelor de plasament din Botoşani, unde poliţiştii şi şefii direcţiei pentru protecţia copilului din Botoşani au depistat existenţa unui „bordel”. Ancheta a scos la iveală faptul că 6 tinere, dintre care 4 majore şi două minore practicau prostituţia, atât în afara, cât şi în interiorul centrului de plasament.

Totul a ieşit la iveală în urma unui control de rutină făcut de şefii centrului. Existau informaţii de mai bine de trei ani că unele fete din centrul „Prietenia” pleacă în timpul nopţii. Erau luate de taximetrişti sau de alte persoane şi duse în diverse locuri din judeţul Botoşani. Tinerele se prostituau pentru diferite sume de bani. Cel mai grav este faptul că una din ele este infectată cu virusul HIV.

În centrul de plasament, aflat chiar lângă Inspectoratul Şcolar din Botoşani sunt internate 56 de fete cu vârste de până la 26 de ani. Poliţiştii au demarat deja o anchetă. Este cercetată şi fosta directoare a centrului, pentru că anchetatorii au suspiciuni că femeia ştia foarte bine ce se întâmplă în centru.

loading...