Republica Moldova își închide, de mâine, frontierele pentru cetățenii străini


Intră acum și în grupul de

Republica Moldova a adoptat măsuri dure în contextul epidemiologic actual, inclusiv închiderea frontierelor.

Mai exact, începând de mâine statul vecin îşi închide frontiera terestă şi legăturile aviatice cu toate ţările, iar în republică vor fi lăsați să între doar cetățeni moldoveni și diplomații acreditați. Vămile cu România vor fi închise începând cu 17 martie, ora 20:00.

Potrivit presei de la Chișinău, în data de 15 martie a fost declarat codul roșu privind răspândirea coronavirusului, luându-se în calcul declararea în următoarele zile a stării de urgență.

De asemenea, este accesul publicului în teatre, săli de concerte, muzee, biblioteci, case de cultură și centre de creație este interzis până pe data de 1 aprilie. 

Pe lângă asta, începând astăzi sunt închise şi magazinele de comerţ cu amănuntul, piețele, barurile și restaurantele, însă rămân deschise magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile.

Anterior, în Republica Moldova au fost închise toate instituţiile de învăţământ şi au fost interzise manifestările în masă.

Până la acest moment, pe teritoriul țării vecine au fost înregistrate 23 cazuri de coronavirus, majoritatea la Chișinău, iar o persoană se află în stare gravă, fiind conectată la respirație dirijată.


Intră acum și în grupul de