În timp ce mii de români se întorc acasă, sute de suceveni au solicitat, luni, adeverințe de la Casa de Pensii Suceava pentru a putea merge la muncă în străinătate, în special în Germania


Intră acum și în grupul de

În timp ce mii de români stau cu orele blocați la frontieră pentru a reveni în țară, sute de suceveni au mers, luni, la Casa Județeană de Pensii Suceava pentru a obține adeverințe necesare angajării temporare în străinătate.

Astfel, sucevenii s-au înghesuit să obțină adeverințele în condițiile în care au fost solicitați de angajatori, în special din Germania, să vină la muncă pentru că mulți dintre angajații proveniți din alte țări au început să renunțe și să se întoarcă în țările de origine.

În această situație, sute de suceveni care spun că au bilete luate pentru a pleca încă din această noapte au mers la CJP Suceava pentru a obține adeverințele necesare.

Directorul executiv al CJP Suceava, Constantin Boliacu, a declarat că au fost respectate măsurile pentru evitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus și că în sediul instituției au intrat câte maxim zece solicitanți în același timp.

El a arătat că respectivele persoane au așteptat în curtea instituției și că nu au existat probleme de ordine, fiind luate măsuri astfel încât toți să poată să obțină adeverințele solicitate.

Boliacu a menționat că în cursul zilei au fost circa 500 de persoane care s-au adresat instituției, din care 350 pentru a obține respectivul document, iar restul pentru alte documente și solicitări.


Intră acum și în grupul de