Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a cerut șefilor instituțiilor publice din județ să dea dovadă de responsabilitate și curaj în a lua decizii rapide, corecte în actuala situație de stare de urgență. Solicitarea a fost făcută după videoconferința cu președintele Klaus Iohannis

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a participat joi după-amiaza, la ședința în sistem videoconferință condusă de președintele României, Klaus Iohannis, alături de prim- ministrul Ludovic Orban și ministrul afacerilor interne , Ion Marcel Vela, la care au participat și alți membri ai Guvernului României, având ca tema combaterea efectelor COVID-19.

La această ședință au fost prezenți și subprefecții Daniel Prorociuc și Laura Morar, precum și membrii Colegiului Prefectural.

În cadrul ședinței președintele României a transmis un mesaj de încurajare și de responsabilizare, odată cu decretarea stării de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile.

Președintele României a transmis celor din administrația publică locală să fie pregătiți pentru situațiile care vor urma, solicitând reprezentanților instituțiilor publice să își facă treaba cu maximă seriozitate și celeritate.

De asemenea președintele României, le-a recomandat românilor din Diaspora să nu vină acasă de sărbători, ținând cont de contextul european. Președintele a reamintit că sunt restricții de circulație în Europa și că, odată ajunși la graniță, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină.

Tot în cadrul videoconferinței, ministrul sănătății, domnul Victor Costache, a precizat că s-a modernizat conceptul TelVerde, la ora actuală fiind constituit un centru nou, digital, cu 60 de linii operaționale, care beneficiază de un program de inteligență artificială, realizat cu sprijinul STS.

„La finalul videoconferinței, prefectul județului Suceava a solicitat celor prezenți să dea dovadă de responsabilitate și curaj în a lua decizii rapide,  corecte și în mod special Direcției de Sănătate Publică să crească viteza anchetelor epidemiologice”, a transmis Prefectura Suceava.