Două incedii în gospodării din Iacobeni și Coșna izbucnite de la coșurile de fum// VIDEO

Pompierii militari suceveni au intervenit, sâmbătă seara, pentru lichidarea a două incendii izbucnite în gospodării din Iacobeni și Coșna de la coșurile de fum.

Astfel, pompierii miliari ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Iacobeni, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din comuna Iacobeni.

La sosirea echipajelor de intervenție ardea generalizat acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la o locuință învecinată și la alte construcții din apropiere.

Pompierii au lichitat incendiul după o intervenție de două ore.

În flăcări a ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 150 mp și s-au degradat camerele de la parter, precum și obiecte de mobilier, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, casa învecinată și un grajd cu anexe.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza flăcării provenite din coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Un alt incendiu a izbucnit la o gospodărie din comuna Coșna și pentru stingere și lichidare au intervenit pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Dorna Candrenilor cu trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o motopompă.

La sosirea echipajelor, flăcările se mnifestau la o magazie de lemne, cu pericol de propagare la vecinătăți

În incendiu magazia de lemne a ars în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 28 mp, iar flăcările au distrus și trei motofierăstraie (drujbe).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite din coșul de fum fără dispozitiv (sită) parascântei.

Pompierii au salvat casa de locuit a proprietarului și o anexă gospodărească.