Încă un incendiu din cauza focului nesupravegheat a izbucnit într-o gospodărie din Coșna


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a cuprins, sâmbătă seara, un grajd dintr-o gospodărie din comuna Coșna.

Din primele verificări efectuate a rezultat că în cursul zilei de sâmbătă, proprietarul, de 84 de ani, a făcut curățenie în apropierea curții și a dat foc la niște rumeguș și resturi de fân. A supravegheat focul, iar spre seară a considerat că s-a stins și a intrat în casă, din cauza vântului acesta s-a aprins, iar scântei a ajuns la o șură din apropiere care a luat foc.

Incendiu a fost stins de pompierii militari din cadrul Detașamentului Vatra Dornei și pompierii voluntari din comuna Coșna, incendiul nu a afectat alte imobile sau bunuri. În șura respectivă erau depozitate doar lemne de foc pentru încălzirea locuinței.

Din raportul acțiunii de intervenție a  pompierilor  s-a stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind „ jar/scânteie de la foc nesupravegheat ” ,valoarea pagubei fiind estimată la 2000 lei.

Reamintim că în ultimul timp au mai multe incendii de vegetație uscată, care au produs pagube semnificative. Totodată, ISU Suceava de mai mult timp face apeluri la populație de a respecta măsurile specifice de prevenire a acestui tip de incendii.


Intră acum și în grupul de