Un pieton băut a fost accident de o mașină în timp ce mergea sinuos pe DN 17 în Frasin


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 57 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, a fost acroșat de o mașină în timp ce se deplasa în calitate de pieton, pe partea carosabilă a DN 17, în interiorul localităţii Frasin.

Accidentul a avut loc luni, în jurul orei 11:30. Șoferul de 45 de ani a unei autoutilitare se deplasa spre Vatra Dornei, iar l-a un moment dat l-a acroşat cu oglinda retrovizoare dreapta pe pietonul, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, se deplasa neregulamentar şi sinuos pe partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers.

Imagine ilustrativă

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul: „TCF, etilism acut”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a încercat şi testarea cu aparatul etilotest a pietonului, însă nu s-a reuşit acest lucru, ca urmare a stării de ebrietate în care se afla, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovăţia aparţine pietonului, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de