Centrul de plasament “Speranţa”, readus la viaţă (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După aproape două luni de muncă zi şi noapte, Centrul de plasament “Speranţa” din municipiul reşedinţă de judeţ şi-a redeschis porţile într-o haină cu totul nouă. La eveniment a fost prezent şi ministrul secretar de stat din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Ileana Savu, care nu şi-a ascuns uimirea faţă de ceea ce s-a realizat într-un timp atât de scurt.

“Ce s-a realizat aici este un exemplu, mai ales în această perioadă de criză când peste tot vedem că există probleme financiare. Putem spune că este o nouă casă pentru tinerii de aici care reprezintă viitorul”, a spus Savu.

Ajuns într-o stare deplorabilă, centrul de plasament trebuia renovat de mai mult timp, dar de fiecare dată nu s-au găsit fondurile necesare. Valoarea lucrările s-au ridicat la circa 4 miliarde de lei vechi, din care trei au venit din partea Consiliului Judeţean, iar restul banilor au fost obţinuţi prin bunăvoinţa unor sponsori.

Astfel, au fost reparate băile, acoperişul clădirii, bucătăria şi dormitoarele, care care au fost dotate cu mobilier nou.

În momentul de faţă, Centrul de plasament “Speranţa” adăposteşte 70 de tineri, dintre care 30 sunt studenţi.


Intră acum și în grupul de