FOTO // Două gospodării din comuna Frumosu au fost cât pe ce să fie distruse de un incendiu. Pompierii au salvat casele, dar au ars mai multe anexe


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a cuprins două gospodării din satul Deia, comuna Frumosu.

Focul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la anexele gospodărești din două gospodării, cu pericol de propagare la casele de locuit ale celor doi proprietari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava Slt. Alin Găleată, incendiul a fost lichidat la ora 07:10.

Până atunci, însă, la prima gospodărie, au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 72 mp, o magazie din lemn pe 24 mp, circa două tone de furaje și bunuri gospodărești. S-a degradat o suprafață de aproximativ 10 mp din pereții locuinței.

La al doilea proprietar, au ars adăpostul de animale pe 40 mp, o șură din lemn pe 32 mp, un atelier de tâmplărie pe 20 mp, o magazie din lemn pe 20 mp și scule electrice. Și aici, pereții casei s-au degradat pe 6 mp.

Incendiul a izbucnit din zona adăpostului de animale, din prima gospodărie menționată, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.

Pe lângă asta, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele celor doi proprietari, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de