Doi adolescenți, fără permise, au fost prinși conducând mașini. Unul dintre ei a comis un accident, iar altul i-a asigurat și un dosar penal mamei sale


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 30 martie, doi adolescenți suceveni au fost depistați în timp ce au condus mașini pe drumurile publice.

În primul caz, un tânăr de 16 ani, din comuna Berchişeşti, a circulat noaptea pe DJ 178. La un moment dar, în interiorul localităţii Ilişeşti, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un cap de pod, părăsind locul producerii accidentului.

Abia spre amiază adolescentul a apelat 112, întrucât a suferit leziuni și a fost transportat la spital, iar cazul ieșind la suprafață.

Astfel, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Celălalt caz a fost depistat tot luni, în jurul orei 13:30, după ce polițiștii au oprit pentru control o mașină ce circula pe strada Miriștei din Vatra Dornei.

La volanul vehiculului era un localnic de 17 ani, care nu are permis. Acesta a declarat faptul că, autoturismul este proprietatea familiei, fiindu-i încredințat spre a fi condus de către mama sa.

Prin urmare, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Pe lângă asta, adolescentul a fost amendat pentru că nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere.


Intră acum și în grupul de