Trei persoane au fost rănite în urma a două accidente rutiere provocate de șoferi băuți, la Adâncata și Mănăstirea Humor


Intră acum și în grupul de

Șoferii băuți nu dispar de pe șoselele județului Suceava. Dovadă sunt două accidente rutiere produse miercuri, pe DJ 209D și DJ 177.

În primul caz, un bărbat de 27 de ani, din comuna Adâncata, în timp ce conducea o mașină pe DJ 209D din aceeași localitate, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu șanțul din partea dreaptă a părții carosabile.

În urma accidentului, conducătorul auto și o pasageră de 17 ani, tot din Adâncata, au suferit leziuni traumatice ușoare fiind examinați la fața locului de echipajele medicale de urgență din cadrul SAJ Suceava, stabilindu-se ca și diagnostice „traumatisme cranio-faciale”, aceștia refuzând transportul la unitate medicală.

Pe lângă asta, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Cel de al doilea caz a avut loc în jurul orelor 22:30, pe DJ 177, raza localităţii Mănăstirea Humor. Concret, un localnic de 32 de ani se deplasa cu o motocicletă, însă, pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice (0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi a lipsei de experienţă în conducere (nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule), a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a căzut într-un şanţ de la marginea drumului.

Bărbatul s-a rănit ușor și a fost trasportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „TCF, etilism acut”.

Pe lângă asta, bărbatul nu a respectat măsurile generale de prevenire a răspândirii covit-19, având declaraţia pe proprie răspundere completată în prealabil doar între orele 06-20.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere” şi „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de